Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek4

Főoldal » Középiskola » Matematika
423
Sziasztok a képet csatoltam, köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ábrázolás után egyértelmű, hogy mindkét átló koszinusztétel [https://hu.wikipedia.org/wiki/Koszinusztétel] segítségével számítható ki, melynek képlete: `a^2 = b^2 + c^2 - 2 · b · c · cos(alpha)`

`e^2 = 16^2 + 8^2 - 2 · 16 · 8 · cos(40°)`
`e = sqrt(320 - 256 · cos(40°))`
`e ~~ 11.13`

`f^2 = 8^2 + 16^2 - 2 · 8 · 16 · cos(140°)`
`f = sqrt(320 - 256 · cos(140°))`
`f ~~ 22.72`

A paralelogramma átlói `e ~~ 11.13` cm és `f ~~ 22.72`.
1