Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek2

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Sziasztok a képet csatoltam, köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög két szöge ismert, így megkaphatjuk a harmadik szöget: `180°-50°-45° = 85°`
A hiányzó két oldalt (`x` és `y`) koszinusztétel [https://hu.wikipedia.org/wiki/Koszinusztétel] és szinusztétel [https://hu.wikipedia.org/wiki/Szinusztétel] alkalmazásával számolhatjuk ki.

Szinusz tétel alkalmazása `x` oldalra:
`x/10 =sin(50°) / sin(85°)`
`x = (10· sin(50°)) / sin(85°)`
`x ~~ 7.69`

Koszinusz tétel alkalmazása `y` oldalra:
`y^2 = 7.69^2 + 10^2 - 2· 7.69 · 10 · cos(45°)`
`y^2 ~~ 50.3831`
`y ~~ 7.1`

`T = (10 · 7.69 · sin (45°)) / 2`
`T ~~ 27.19`

A háromszög hiányzó oldalai `x ~~ 7.69` cm és `y ~~ 7.1` cm.
A háromszög területe `T ~~ 27.19` cm².
1