Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek1

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Sziasztok a képet csatoltam, nagyon szépen köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
koszinusz tétellel ki lehet számolni:
c2 =a2 +b2-2*a*b*cos gamma
c2 =182 +142 -2*18*14*cos55
c2 = 230,917
c= 15,196<-- a hiányzó oldal hossza
1

`a = sqrt(b^2 + c^2 - 2· b· c · cos(alpha)`
`a = sqrt(18^2 + 14^2 - 2· 18· 14 · cos(55°)`
`a ~~ 15.2`
A harmadik oldal `a ~~ 15.2` cm hosszú.

`T= (b·c·sin(alpha))/2`
`T= (18·14·sin(55°))/2`
`T~~ 103,2`
A háromszög területe `T~~ 103,2` cm².
1