Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Léci segitsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
292
Egy tolltartó ára júniusban 30 lej. Szeptemberben növelik az árát 10%-kal, decemberben ismét növelik az árát 10%-kal. Mennyivel lesz drágább a tolltartó decemberben, mint júniusban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
szeptemberben: 30+30*0,1=33
decemberben: (már az előző árat emelik 10%kal): 33+33*0,1=36,3
36,3-30=6,3 lejjel lesz drágább
1