Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Játék

459
Tudtok teremben játszható közösségi játékot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
játék
0
Általános iskola / Egyéb

Válaszok

4
Egy pár:

Szerintem van...
Nagyon egyszerű, de ugyanakkor vidám és izgalmas játék. Minden egyes játékosnak egyforma darabszámú dobókockát adunk (pl. 4-4 db-ot). Mindenki egyszerre dob a nála levő kockákkal, de eltakarja, hogy a másik ne láthassa az eredményt. Aki kezdi a játékot, az azt mondja, hogy pl. "Szerintem van az asztalon 5 db 4-es". A tőle jobbra levő vagy elhiszi, de akkor neki ennél többet kell mondania vagy darabszámban vagy értékben: pl. "Szerintem még 8 db 4-es is van" vagy "Szerintem 5 db 5-ös van". Valamelyik számot mindenképpen növelnie kell (akár mindkettőt is. Értelem szerűen, ha elérték a hatos számot, ott már csak a darabszámot lehet növelni). Vagy azt mondja, hogy "Nem hiszem!" Ekkor mindenki felfedi a kockáit és összeszámolják. Ha volt annyi, akkor aki nem hitte el az kitesz egy kockát, ha nem volt annyi, akkor a másik teszi ki egy kockáját. Az veszít, akinek először elfogy az összes kockája. Illetve az győz, aki a legtovább bírja kockával.

Lehet, egy kiegészítést is alkalmazni, mégpedig, hogy az 1-es szám a joker. Azt bármihez hozzá lehet számolni. Így még izgalmasabb lesz a játék, mert pl. az 1-est hozzá lehet számolni a 3-hoz is. Illetve ha elérik a hatos számot a tippben (pl. "Szerintem van 5 db 6-os", akkor nem muszáj a darabszámot növelni, hanem még lehet azt is mondani a másiknak, hogy "Szerintem 5 db 1-es van". Innentől azonban csak a darabot lehet növelni, vagy pedig marad a "Nem hiszem!"...

Kellékek: sok-sok dobókocka


Rétestészta

Egy játékosok körben ülnek. Az első egy értelmes szóra gondol, első betűjét felírja egy papírra és átadja a szomszédjának, aki a megkezdett szót saját gondolata - amely valószínűleg nem azonos az előzőével - szerint folytatja, vagyis hozzáír egy betűt, majd átadja a következőnek és így tovább.

Pl.:
L...
LE...
LEH...
LEHE...
LEHEL...
LEHELE...
LEHELET...

Könnyen belátható, hogy minél hosszabb már a szó, annál nehezebb értelmesen egy új betűt hozzáírni. Egy L betű még akármi lehet (labda, libegő, lendkerék, stb.), de abból, hogy LEHELE... már nem. Előfordul, hogy ha már elég hosszú a "rétestészta" a soron következő nem tud új betűt írni hozzá úgy, hogy értelmes maradjon, sőt azt sem tudja kitalálni, hogy az előző játékos mire gondolt. Ilyenkor megkérdezheti tőle. Ha nem tud válaszolni - vagyis "svindlizett" -, akkor mínusz pontot kap, vagy a következő játékból kiáll. Ha viszont igen, akkor ugyanez a kérdező büntetése. Előfordulhat az is, hogy a szót már tényleg nem lehet tovább nyújtani (előző példánknál ilyen lehet a LEHELETEIKKEL), ekkor új rétestésztát kezdünk nyújtani.

2

Talán az egyik legjobb:
Kacsintós gyilkos játék

A játék kezdetén a résztvevők körbe állnak és behunyják a szemüket. A játékvezető körbemegy és megérinti egy résztvevő vállát – ő lesz a „kacsintós gyilkos”. Ezután beindítjuk a zenét. A játékosok a zenére mozogva járnak-kelnek a teremben. Közben egymás tekintetét figyelik. A „csábító” rákacsint arra a játékosra, akit ki akar ejteni a játékból. Akire rákacsint, az folytatja a sétát, magában elszámol ötig, majd hangosan megszólal: „Kiestem.”. Ezután természetesen nem árulhatja el, ki a „kacsintós gyilkos”. Akinek van gyanúsítottja, felteszi a kezét és rámutat az illetőre. Ha rosszul tippelt, kiesik. Megy tovább a játék. A játék energetizál, megmozgat, és jól fejleszthető vele a koncentráció.
2

Ez is jó:
Láthatatlan Törzsfőnök

Egy résztvevő kimegy a teremből. Odabent kijelölünk egy Törzsfőnököt. A többiek minden egyes mozdulatát utánozni fogják. A kint lévő játékost behívjuk. Ő megpróbálja kifigyelni, ki a Törzsfőnök, kit utánoz mindenki más.
1

Okés, akkor keresek/gondolkozok máson. Összeszokott társaságról van szó? Hány fős?
0