Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
665
Egyik csoportban 2-szer annyi tanuló van mint a másikban. Mekkora a csoportok eredeti létszáma, ha az elsőből 9 tanuló átmegy a másodikba, akkor ott 2 tanulóval több lesz, mint az elsőben?

És még egy feladat:
2(d-4)+8(3+d)=2(5d+16)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Egyik csoportban 2-szer annyi tanuló van mint a másikban. Mekkora a csoportok eredeti létszáma, ha az elsőből 9 tanuló átmegy a másodikba, akkor ott 2 tanulóval több lesz, mint az elsőben?

2x-9= x+2 /+9
2x = x + 11 /-x
x= 11

Egyik csoport létszáma 11, a másiké 22.
1

2(d-4)+8(3+d)=2(5d+16) /zárójelfelbontás
2d-8 + 24+8d = 10 d+32
10 d - 8 +24 = 10 d + 32
10 d +16 = 10 d +32 /-16
10 d = 10 d-16 /-10 d
0= -16
Nincs megoldás.
1

Köszönöm a segítséget! :)
1

Nagyon szívesen. Bármikor ha van kérdésed, írj nyugodtan ;) akár privátban is.. :D
0