Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Mennyire növekszik az 500 Ft nagyságú betét 5%-os kamattal a 8-adik év végére, ha közben nem veszünk ki belőle?

a₁ = 500 Ft
q = 1,05 (a 100% → 1 + 5% → 0,05)
a₉ = ? (a 8. év vége már a 9. tagot jelenti, ezt kell kiszámítani)
a₉ = a₁ ∙ q⁸ = 500 ∙ 1,05⁸ = 739 Ft-ra növekszik a betét.

Az alábbi feladatot oldd meg az előbbi mintájára:

2 millió ft-ot teszünk a bankba 12%-os kamat mellett. Mennyit kapunk kézhez 10 év múlva?

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
számítás, kamat, Kamatos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
2