Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg az alábbi egyenleteket! 2sinx=1 cosx+2=3cosx?

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
matekból már teljesen elkavarodtam, annyi mindent vettünk.. Segítetek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az első feladat (további kérdéssel bővítve) itt látható videón:
https://www.youtube.com/watch?v=oqP_oIKNuvU
A második feladatnál minkét oldalból kivonok cos(x) -et, 2 = 2 cos(x),
cos (x) = 1 , ez pedig x = 0° +k 360°.
Módosítva: 5 éve
0