Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS nagyon sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
327
Valaki tudna segíteni nagyon fontos lenne (számítás is kellene részletesen táblázattal) (csatolom a képet) Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! A pontok a hely megtartása miatt vannak.

......g........%
1. 200.....30
2....x.......36
Ö:200+x..34

30/100*200+36/100*x=34/100*(200+x) /*100
30*200+36*x=34(200+x)
6000+36x=6800+34x /-34x
6000+2x=6800 /-6000
2x=800 /:2
X=400

400 grammal.


....g...........%
1..x..........75
2.300-x....25
Ö.300......45

75/100*x+25/100*(300-x)=45/100*300 /*100
75x+25(300-x)=13500
75x+7500-25x=13500
50x+7500=13500 /-7500
50x=6000 /:50
X=120

120g 75%-os és 180g 25%-os oldatot kell összekeverni.
Módosítva: 5 éve
0