Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjam meg?

Főoldal » Középiskola » Kémia
744
20,0g kálium-karbonátból (K2CrO4) mekkora térfogatú, 18,0 m/m%-os, 1,156 g/cm3 sűrűségű oldatot állíthatunk elő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A kálium -karbonát képlete nem K2CrO4, hanem K2CO3.

100 g oldatban van 18 g K2CO3
x=20*100/18=111,11 g oldatban van 20 g K2CO3

`V=m/rho=(111,11g)/(1,156(g/(cm³)))=96,12cm³`
Módosítva: 5 éve
0