Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjam meg?

Főoldal » Középiskola » Kémia
1344
20,0g NaOH mekkora térfogatú, 1,11 g/cm3 sűrűségű 10,0 m/m%-os oldatot állíthatunk elő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Van 20g NaOH-unk. 10 tömegszázalékos oldatot szeretnénk belőle készíteni.
Egy 10 tömegszázalékos oldat azt jelenti, hogy a NaOH tartalom az oldat tömegének a 10%-a, tehát a 20g az oldat tömegének 10%-a.
Ekkor az oldat tömege: 20g/0,1 = 200g
A sűrűség alapján az oldat térfogata (sűrűség=tömeg/térfogat, átrendezve: térfogat = tömeg/sűrűség): 200g/1,11 g/cm^3 = 180,2 cm^3
0