Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Egy fogadáson mindenki kezet fog mindenkivel. Összesen 21 kézfogás volt. (A válasz szerintem 6, de nem tudom felírni egyenlettel.) Ebben kérek segítséget! Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
x·(x-1)/2=21
x=7
Tehát hétfős az a társdaság ahol a kézfogások száma 7*6/2=21 db.
0

Csatoltam képet.
0