Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály Határozd meg az x_y aranyat .ha tudod hogy

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
a) 3x=6y b) 4x=18y c)0.5 x=0,4y d) 2³x=3y
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, `3x = 6y` ⇒ ` 6/3 = x/y` ⇒ `6:3 = x:y` ⇒ `3:1 = x:y`
b, `4x = 18y` ⇒ ` 18/4 = x/y` ⇒ `18:4 = x:y` ⇒ `9:2 = x:y`
c, `0.5x = 0.4y` ⇒ ` 0.4/0.5 = x/y` ⇒ `0.4:0.5 = x:y` ⇒ `4:5 = x:y`
d, `2^3x = 3y` ⇒ ` 3/2^3 = x/y` ⇒ `3:2^3 = x:y` ⇒ `3:8 = x:y`
1