Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős!

Főoldal » Középiskola » Matematika
294
Csatoltam képet, köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. m=32kg, sűrűség=11,35kg/dm3, V=?
A sűrűség=m/V, amiből V=m/sűrűség=32/11,35=2,8dm3

2. a=4,2dm, b=3,6dm, c=2,8dm
Testátló= a(négyzet+b(négyzet)+c(négyzet) = 4,2(négyzet+3,6(négyzet)+2,8(négyzet) = 17,64+12,96+7,84 = 38,44 =6,2dm
Felszín: A=2(ab+ac+bc)=2(4,2*3,6+4,2*2,8+3,6*2,8)=2(15,12+11,76+10,08)=2*36,96=73,92dm2
Térfogat: V=abc=4,2*3,6*2,8=42,336dm3

3. d=2,3m=23dm, amiből r=11,5dm. V=10hl=1000l=1000dm3
V=T*m, amiből M=V/T, azonban még nem tudjuk a T-t ezért előbb ezt számoljuk ki.
Kör területe: T=r2*π=11,52*3,14=415,265dm2.
M=V/T=1000/415,265=2,4dm

4. A töltés keresztmetszete egy egyenlőszárú trapéz.
Ennek a töltésnek a meredeksége:2/3, a meredekség a trapéz alakjánál lévő szög tangense. (csatolt képen x)
tgx=2/3=10/y, amiből y=15m. Vagyis a trapéz alapja: a=20+2*15=50m
Mivel a töltés hossza h=10m így már könnyen kiszámolható a földmuka térfogata:
V=T*h=(a+c)m/2*h=[(50+20)*10/2]*10=350*10=3500m3
0