Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!! Kérlek valaki segítsen MATEK!!! NAGYON FONTOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
408
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A, s=v*t képlet felhasználásával:
I. kerékpáros sebessége: 13km/h, idő: xh, megtett út: 13x km
II. kerékpáros sebessége: 25km/h, idő: x-4h,megtett út: 25(x-4)
A két kerékpáros által megtett út egyenlő, ezért 13x=25(x-4)
13x=25(x-4) /zárójelbontás
13x=25x-100 /-25x
-12x=-100 /:(-12)
x=8,33h, figyelembe véve, hogy az első kerékpáros útja 13x=13*8,33=108,33km

B,
I. kerékpáros sebessége: x+1km/h, idő: 2h, megtett út: (x+1)*2
II. kerékpáros sebessége: xkm/h, idő: 2h, megtett út: 2x
A két kerékpáros által megtett út összege 24km, ezért:
(x+1)*2+2x=24 /zárójelbontás
2x+2+2x=24 /összevonás
4x+2=24 /-2
4x=22 /:4
x=5,5km/h a második kerékpáros sebessége éa x+1=5,5+1=6,5km/h az első kerékpáros sebessége.
Módosítva: 5 éve
1