Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek s.o.s

Főoldal » Általános iskola » Matematika
992
Egy kereskedő két termelőtől vásárolt barackot. Az egyiktől kilónként 200 Ft-ért 80 kg-ot, a másiktól kilónként 140 Ft-ért 120 kg-ot. Az összes barackot összeöntötte.
a/ Átlagosan hány Ft-ba került a barack kilogrammonként ?
b/ Hány kg-t kellene még vásárolnia az olcsóbb fajtához, hogy kilókénti ára 160 Ft legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
200·80+140·120/200 = 164 Ft/kg az átlagos ár

200·80+140·(120+x)/200+x = 160
amiből x=40 kg
0