Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
295
Segitsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Írjuk fel az adatokat algebrai módon:
`x + y = 42` ⇒ `x = 42-y`
`x/y = 8/6` ⇒ `x = 8/6 y`

`42-y = 8/6 y`
`252-6y = 8y`
`252 = 14y`
`y = 18`

`x= 42-18 = 24`

Az egyik testvér 18 a másik pedig 24 éves, tehát a fiatalabb testvér 18 éves.
0