Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
540
Segitsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. Sokat.
2. Valamennyivel.
-2

Szia!
Az arányokat összeadjuk, így kijön, hogy mennyi részre osztottuk.
11+13=24 24 részre kell osztanunk a 14400Ft-ot.
14400:24=600
600 Ft-ot ér egy, az elsőben van ebből 11.
600*11=6600Ft
A másodikban 13:
600*13=7800Ft
A feladat azt írja, hogy alma kirándulása kevesebb. A 6600 és a 7800 közül a 6600Ft a kevesebb, ennyibe kerül Almáé.
A)
Zoé kirándulása a másik, tehát:
Zoé kirándulása 7800Ft-ba kerül.
B)
7800-6600=1200 Ft
1200Ft-tal drágább Zoé kirándulása.
0