Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
2035
A Vastag nagyszülők úgy döntöttek, hogy 1 700 000 Ft megtakarításukat bankba rakják 5 évre. Az a céljük, hogy 5 év múlva a lehető legnagyobb összeget vehessék ki. A Fitying Bank 1 millió forintig 4%-ot, az 1 millió feletti összegre 6,3% éves kamatot ad. A Peták Bank háromhavonta írja jóvá a kamatot és negyedévre 1,9% kamatot fizet. Melyik bankot válasszák?
Segítséget kaphatnék?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
A Fitying Bank 4%-os részét el is engedhetjük, mert nekik több van.
Nézzük az 1 millió felettit:
1700000/100*6,3=107100 Ft
Ennyit kapnak egy év alatt a Fitying Banknál.

1700000/100*1,9=32300 Ft
Ez 3 hónapnyi a Peták Banknál.
Egy évben 12 hónap van 12:3=4 tehát 4-gyel meg kell ezt szorozni, hogy egy évit kapjunk.
32300*4=129200 Ft

A Fitying Banknál 107100 Ft-ot, a Peták Banknál 129200 Ft-ot kapnak pluszban évente. Mind a kettőt megszorozzuk 5-tel:
(Fitying) 535500Ft<646000Ft (Peták)
A Peták Bankot válasszák.
0

Fitying Bank a jó, de a peták is jó lehet
Módosítva: 5 éve
-1