Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
562
a=-900, b=2,1.10³
2a-(8a-4b)+2(2b-a)
köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először érdemesebb algebrailag összevonni:

=2a-8a+4b+4b-2a=-8a+8b, itt még kiemelhetünk 8-at: 8*(b-a), és ebbe beírva a számértékeket a legkevesebbet kell számolnunk:

8*(2100-(-900))=9*(2100+900)=9*3000=27000.
0