Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
Tudnátok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mindenféle varázslat nélkül ezek a számok jöhetnek számításba: 310, 421, 532, 643, 754, 865, 976.

Ha a középső számjegy x, akkor az első számjegy x+2, a harmadik x-1, tehát a tanultak szerint felírható 100*(x+2)+10*x+(x-1)=100x+200+10x+x-1=111x+199 alakban, ahol x értéke {1;2;3;4;5;6;7} halmaz elemeiből kerül ki.

Ha minden számjegyet 2-vel csökkentünk, akkor valójában 222-t vonunk ki belőle, tehát a szám általános alakja 111x+199-222=111x-23, viszont meg kell felelnie annak a kritériumnak, hogy a számjegy csökkenthető legyen 2-vel, így x értéke a {3;4;5;6;7} halmazból kerülnek ki.
0