Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1274
1. Ha 2000. január elején elhelyezett valaki egy bankban 250 000 Ft-ot és a bank minden évben 5%-os kamatot fizet, akkor melyik évben éri el az illető bankbetétje a 400 000 Ft-ot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
400000=250000·1,05n
1,6=1,05n
Lg 1,6 = Lg 1,05n
Lg 1,6=n·Lg1,05
N=lg1,6 /Lg1,05
Ezt beütöd a gépbe és meg van az eredmény. 2000+n
0