Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
403
(sinx/tgx)' miért = -sinx ?

Én az (f'g - fg')/g2 szabályt használtam és így (cosx*tgx - sinx*(1/cos2x))/(tg2x) jött ki. Miért -sinx? Megoldóképletben annyit ír
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szia!

ugye tgx=sinx/cosx, ezt behelyettesited

sinx/(sinx/cosx)=sinx*(cosx/sinx), egyszerüsités sinx-el, cosx marad, ezt kell deriválnod, ennek a deriváltja -sinx.

Azt még megjegyezném, hogy a szabály által se jöhet ki más, ott is egyszerűsitések után -sinx-et kell hogy kapj

Kérdésed van nyugodtan irj!

-S.R.
0