Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 5

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
log3(x²-1)·81=log33⁵
a logaritmus függvény szigorú monotonitása miatt
(x²-1)·81=3⁵=243
x²-1=3
x²=4
x=2 és X=-2 az ellenőrztést rád bízom

A netes megoldás: https://dload-oktatas.educatio.hu/erettsegi/feladatok_2020tavasz_kozep/k_matma_20maj_ut.pdf

log26+log2x=4
log26x=log22⁴
a logaritmus függvény szigorú monotonitása miatt
6x=2⁴=16
x=16/6=8/3
Ellenőrzés a tiéd.

Módosítva: 4 éve
0