Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Segítsetek!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2
Maradt 3 ez 3/4. evett1/4-et a 3. nap 4 gumicukra volt.
Ez a 2/3-a az előző napinak. 6 gumicukravolt 2. nap.
A 6 az előző napi fele, tehát 12 volt eredetileg.


Ell. 12-6=6 6-2=4 4-2=3 ✓

Zsófinak eredetileg 12 gumicukra volt.

3
1/3x utat megtettek 1. nap.
1/3x+12 2. nap

x/3+x/3+12=3/4
4x/12+4x/12+12=9/12 /*12
4x+4x+144=9

A 3-ast nem tudom.

4
20+8 1/4
28*4=112
112 kg volt.

5
.............tízes...egyes...össz.
Eredeti: ..x....... 11-x.....10x+11-x
Új:...........11-x......x.......110-10x+x

(10x+11-x)*2+7=110-10x+x
20x+22-2x+7=110-10x+x
18x+29=110-9x /+9x
27x+29=110 /-29
27x=81 /:27
X=3

Eredeti szám: 38
Módosítva: 5 éve
1