Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rendezd sótartalom szerint növekvő sorrendbe!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
564
Rendezd sótartalom szerint növekvő sorrendbe!
1. 12 kg 36%-os sóoldat
2. 70 kg 6,5%-os sóoldat
3. 10 kg 45%-os sóoldat
4. 40 kg 11,5 %-os sóoldat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Sótartalom
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Tehát ki kell számolni, mennyi só van bennük; a százalék azt mutatja, hogy annyi oldott anyag van az oldatban, tehát:

1. 12 kg 36%-os oldatban 12*36/100=4,32 kg,
2. 70 kg 6,5%-os oldatban 70*6,5/100=4,55 kg,
3. 10 kg 45%-os oldatban 10*45/100=4,5 kg,
4. 40 kg 11,5%-os oldatban 40*11,5/100=4,6 kg só van.

Innen nem nehéz sorba rakni: 1. < 3. < 2. < 4.
1

12*0.36=4.32
70*0.065=4.55
10*0.45=4.5
40*0.115=4.6

Növekvőben:
1. 3. 2. 4.
1