Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
525
Összeöntünk 3 liter 20/-os és 2 liter 100%-os gyümölcslevet. Hány százalékos lesz az így nyert ital?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`3*0,2+2*1=5x`
`x=frac{2,6}{5}=0,52`

Tehát az ital (oldat) 52%-os lesz.
Módosítva: 5 éve
2