Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek s.o.s

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1493
Összeöntünk 3 liter 20%-os és 2 liter 100%-os gyümölcslevet. Hány %-os lesz az így nyert ital?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mennyiség százalék oldat
1. 3l 20 3×(20/100)=0,6
2. 2l 100 2×(100/100)=2
Összesen: 5l x 5x
5x=0,6+2
5x=2,6
x=0,52, így 52 százalékos lesz a nyert ital
1