Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Próbáltam de nem megy

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Valaki esetleg tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Hello,

1. feladat:
először váltsunk át mindent cm-be

testátló: d-vel jelölöm, c-vel az alsó lapátlót, ekkor igaz, hogy:
42²+36²=c², ebből következik, hogy c²=3060
c²+28²=d², ebből következik, hogy d=62cm, ez a testátló

térfogat:
V=a*b*c=42*36*28=42336 cm³

felszin:
A=2ab+2bc+2ca=2*42*36+2*36*28+2*28*42=7392 cm²

2.feladat:
váltsuk át a 10 m² cm²-be, az 100000 cm²
V(téglafal)=100000 cm²*40cm=4000000 cm³
V(egy db tégla)=25*12*6,5=1950 cm³
v(téglafal)/V(tégla)=2051,3 db tégla, kerekitünk fel, akkor 2052 db tégla kell

3.feladat:
V=5856
a=3x =13,81cm
b=4x =18,42 cm
c=5x =23,02 cm
V=a*b*c
5856=5x*4x*3x
5856=60x³
x=4,6, ezt az xet visszahelyettesitjük

4.feladat:

V=750ml=0,75 l=0,75 dm³=750 cm³
V(henger)=r²π*m(magasság)
750=4,5²*π*m
m=11,79 cm, ez a magasság

5.feladat:

r=8cm
m=10cm

V(henger)=r²π*m=2010,62 cm²
A(henger)=2*r²π+2rπ*m=904,78cm²

Kérdésed van, nyugodtan irj.

-S.R.









0

Köszönöm szépen..!
0