Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenletei

Főoldal » Középiskola » Matematika
624
Egy derékszögű háromszög átfogóegyenesének egyenlete 3x-y-5=0. Egyik befogóegyenesének egyenlete x+y-5=0 és az ezzel az oldallal szemközti csúcs abszciszája 4. Határozzuk meg az átfogóhoz tartozó magasságvonal egyenletét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Nekiálltam
0

x+3y=5
0

Sajnos nem egyezik az eredményünk. Hol a hiba?
0

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
0