Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gravitációs vonzóerő FIZIKA

Főoldal » Középiskola » Fizika
1045
SOS Hogy kell kiszámitani a gravitációs vonzóerőt ?
Feladat:Mekkora gravitációs vonzóerő hat a Föld és a Nap között, ha tudjuk, hogy távolságuk 150 millió km, Föld tömege 6*10-24 en kg, a nap tömege 2*10_30 on kg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
*Ha a föld tömege 6*1024
Módosítva: 5 éve
0

Szia!

F=G*m1*m2/r²

m a tömeg, r a távolság a G értéke pedig 6,76*10^(-11)
az eredményt newtonban kapod
Módosítva: 5 éve
0

F=γ·(m₁·m₂)/r²=6,67·10-11·(6·10²⁴·2·10³⁰)/1,5²·10-22=36,05·10⁶⁵N
Egy rendkívül nagy erőnek kell lenni, hiszen ez tartja a Földet a pályáján
1