Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az alábbi két feladatban kérnék segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a, feladatrész`
Használt képlet: `a^2 = b^2 + c^2 - 2·b·c·cos alpha`
A számok behelyettesítése után: `7^2 = 5^2 + 8^2 - 2·5·8· cos alpha`
`49 = 89 - 80· cos alpha`
`1/2 = cos alpha` ⇒ `alpha = 60˚`

`b, feladatrész`
`cos^2x =1/4`
`cosx =+- 1/2`
Az egyenlet megoldásai: `x_1 = pi / 3`, `x_2 = (5pi) / 3`, `x_3 = (2pi) / 3` és `x_4 = (4pi) / 3`.
Módosítva: 5 éve
0