Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
413
Összevonás
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Azonos színnel kell bekarikáznod:
3ab, 1/2ab, -3ab, 3/4ab
b2, 2b2*1/2
-2a2, -0,7a2
-5a2b, -a2b *2
Az egynemű kifejezések összevonása:
3ab+1/2ab-3ab+ 3/4ab=5/4ab (közös nevezőre hozva az együtthatókat: 12/4+2/4-12/4+3/4=5/4)
b2+2b2*1/2=2b2 (a második kifejezésben először a 2-t szorozzuk 1/2-del)
-2a2-0,7a2=-2,7a2
-5a2b-a2b *2=-7a2b (a 2-es szám a második kifejezésben az a elé írható)
0