Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömeg%os számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
749
Valaki el tudná részletesen magyarázni ezt a feladatot mert nagyon nem értem.
100,0 cm³ desztillált vízben 5,00 g konyhasót oldunk. Hány t%-os lesz az oldat a nátrium-kloridra nézve?
A segítséget előre is megköszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia.
Mindennek van egy alapja tehát ennek is. Gondolom tanultad a behelyettesítést ha igen akkor ez könnyű lesz neked.
M%= tömegszázalék
moa= oldott anyag tömege. ( 100,0 köbcentiméter. )
mo= oldat tömege. ( 5,00g )

A képlet: m%= moa : mo*100
ezt be kell helyetesítened az adott összegekkel, és egyszerűsíztened kell.

De ha mégsem értenéd akkor itt egy nagyon jó videó: https://www.youtube.com/watch?v=vzxt-_D1q14&ab_channel=HajnalkaMahler


Sok szerencsét! :)
0