Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosságok

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1.
7:8 → írjuk fel, úgy, hogy egyenletben is tudjuk használni őket →
a)
7x
8x
7x+8x=15
15x=15 (osszunk 15-tel)
x=1, tehát
7x=7*1=7
8x=8*1=8
b)
7x*8x=15
56x²=15
x²=15/56 (végezzünk gyökvonást)
x=√15/√56 (eddig lehet, hogy nektek még elég)
x=√15/2√14
x= √15/2√14*√14/√14
x=√15√14/2√14√14
x=√210/2*14
x=√210/28
(x=0,517549)
0

tehát a
b)-ben
7x= 7*√210/28=√210/4
8x= 8*√210/28=2*√210/7=2√210/7
1

A többire most nincs időm, de azért remélem, hogy tudtam segíteni
Ja, és √210∼14,49138
1