Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromos munka

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1598
A kávéőrlőt 230 V feszültségű áramforráshoz kapcsoljuk. Az áramerősség 0,78 A. Mennyi az elektromos munka egy adag kávé ledarálása közben , 50 másodperc alatt ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
P=U*I, ahol P az elektromos teljesítmény, U a feszültség, I az áramerősség.
P=230*0.78=179,4

179,4 az elektromos munka
0