Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek hazi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
548
Egy derékszögű háromszög hegyesszögeinek aránya 2:3. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1

Szia!
180° összesen.
Ebből lejön a derékszög (90°)
Marad 90°
2+3=5
90:5=18
2*18=36°
3*18=54°

A háromszög szögei 36°, 54° és 90°-ak.
2