Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
499
Szerkessz deltoid-ot!
α= 60⁰
a= 4 cm
b= 6 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Húzúnk egy egyenest, rámérünk 4 cm-ert. Ott lesz a B pont. Utána az A-ból szerkesztünk 60 fokot, és rámérünk 4 cm-t ott lesz a D pont. Utána a B-ből 6 cm-t 1 levegőbe lógó körivet, majd a D-ből is 6 cm-est és ahol metszik egymást ottvan a C pont. És kész a deltoid. :)
0