Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi. Sürgős segítség kellene.

Főoldal » Középiskola » Matematika
622
Az első feladat:
Egy térképen a méretarány 1:100000. A valóságban 24 négyzetkikométeres terület a térképen hány négyzetcentiméter?

Második feladat:
Egy háromszög oldalai 8 cm, 7 cm, 6 cm. A hozzá hasonló háromszög kerülete 42 cm. Mekkorák az utóbbi háromszög oldalai?

Harmadik feladat:
Egy derékszögű háromszögben az átfogóhoz tartozó magasság az átfogót 2:3 arányban osztja. A magasság 7 cm. Mekkora a háromszög befogói és átfogója?

Nyolc feldatból ennyit nem tudtam megcsinálni és időre kell leadnom. Ez az utolsó reményem, előre is nagyon köszönök minden segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
24 km²=24.000.000 m², ez a térképen: 24 m² ami 240.000 cm²

2. feladat
az oldalai:
8×2=16 cm
7×2=14 cm és
6×2=12 cm

A 3. feladatot sajnos nem tudtam


0