Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek megoldasa merlegelvvel

Főoldal » Középiskola » Matematika
934
Konnyu matek feladatok.Surgos lenne!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(2x-4)/25-(3x+8)/10=(4x-1)/20 /szorozzunk minden tagot 100-al
(2x-4)/25*100-(3x+8)/10*100=(4x-1)/20*100
4(2x-4)-10(3x+8)=5(4x-1)
8x-16-30x+80=20x-5
-22x-96=20x-5 /-20x
-42x-96=-5
-42x/-42=91/-42
x=-13/6

utána másik eredménye:
x=-5

többit az első alapján megtudod
Módosítva: 9 éve
0

r) X-4/X+3-X+2/X+3=3
X-4/X+3-X+2/X+3=3 , közös nevezőre hozunk
X-4-(x+2)/x+3=3 mivel - van,változik az előjel
X-4-x-2/x+3=3 egyszerűsítünk
-6/x+3=3 keresztbe szorzunk
-6=3(x+3)
-6=3x+9
-3x=9+6
-3x=15
X=-5
m) 2x-4/3+x-4/2=2x
6•2x-4/3+6•x-4/2=6•2x
2(2x-4)+3(x-4)=12x
4x-8+3x-12=12x
7x-20=12x
7x-12x=20
-5x=20
X=-4
o) 3x-7/5-x-7/4+3x+5/2=1
20•3x-7/5-20•x-7/4+20•3x+5/2=20•1
4(3x-7)-5(x-7)+10(3x+5)=20
12x-28-5x+35+30x+50=20
37x+57=20
37x=20-57
37x=-37
X=-1
g) 2x/x-2 - 4/x-2=2
2x-4/x-2=2
2(x-2)/x-2=2
2=2
X e R

0