Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK ALGEBRA VI Oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
310
Koszonom szepen a segitseget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Írjuk fel algebrai módon a szövegben olvasottakat: `b/a = 18/36`, ebből megkapjuk az arányt: `2b = a`
Tehát ha `a = 6`, akkor `b = 3`, ha pedig `b = 6`, akkor `a = 12`.
0