Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozzuk meg a ...

Főoldal » Középiskola » Matematika
285
Határozzuk meg a -2x²+6x-4=0 egyenletre nézve az 1/x1 + 1/x2 összeget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=-2
b=6
c=-4
x1×x2=c/a
x1+x2=-b/a
(x1+x2)/(x1×x2)=(-b/a)/(c/a)=(-6)/(-2)/(-4)/(-2)=1,5 az összegük
0