Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

B8 es B9 feladatok megoldása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
527
Sziasztok!
A csatolt 2 feladat megoldását el lehet
magyarazni valahogy a gyereknek?
Előre is köszönöm a segitseget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Térfogatot kell számolni, ami kocka estében a*a*a:
a, esetében: a*a*a=1*1*1=1 m3
ügye azt tudjuk, hogy 1 dm3=1 liter
1 m3 -> 1000 dm3 -> 1000 liter

b, esetében: 1/2*1*1=1/2 m3->500 dm3 -> 500 liter

stb
1

Köszönöm az első kéttőt tudtam a többi is érdekelne. Pl. 3/4 stb.
0