Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK DOLGOZAT

Főoldal » Középiskola » Matematika
266
Csatoltam képet. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) Rendezzük `x^2 - 4x + 3 = 0` alakra. Képlet alkalmazása után `x_1=1` és `x_2 = 3` a két megoldás.

2) `(2x^2 + 3x - 5)/(2x^2+11x+15) = (x(2x+5)-(2x+5))/(2x(x+3)+5(x+3)) = (x-1)/(x+3)`

3) `-x^4 + 20x^2 + 125 = 0`
Másodfokúra visszavezethető negyedfokú, tehát: `y = x^2`.
`-y^2 + 20y + 125 = 0` ⇒ `y_1 = -5`, `y_2 = 25`
A negyedfokú egyenlet megoldásai: `x_1 = -5`, `x_2=5`

4) `x^2 - 2x - 3 < 0` egyenlőtlenség megoldása: `-1 < x < 3`
Ha `x^2 - 2x - 3 = 0` akkor `x_1 = -1`, `x_2 = 3`
0