Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Számoljuk ki 26%-os kamatláb mellett

a) a 3 év múlva esedékes 65 000 Ft
b) az 5 év múlva esedékes 70 000 Ft
c) a 6 év múlva esedékes 50 000 Ft

kamattal megnövelt értékét!

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kamat, Kamatos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 3 év múlva esedékes 65 000 Ft
`x · 1.26^3 = 65000` ⇒ `x = 65000/ 1.26^3 ~~ 32494`
Tehát ha 3 év múlva 65 000 Ft lesz a számlánkon, akkor most 32 494 Ft van.

b) 5 év múlva esedékes 70 000 Ft
`x · 1.26^5 = 70000` ⇒ `x = 70000/ 1.26^5 ~~ 22041`
Tehát ha 5 év múlva 70 000 Ft lesz a számlánkon, akkor most 22 041 Ft van.

c) 6 év múlva esedékes 50 000 Ft
`x · 1.26^6 = 50000` ⇒ `x = 50000/ 1.26^6 ~~ 12495`
Tehát ha 6 év múlva 50 000 Ft lesz a számlánkon, akkor most 12 495 Ft van.
1