Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!! Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
340
Matematikusok kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fontos köszönöm előre!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`1. feladat`
`a, c = 19,21` `m`
`b, y = 7,03` `cm`
`c, x = 6,26` `cm`
`d, x = 10,1` `cm`
`e,` nincs megadva mértékegység
`f,` nincs megadva mértékegység

`2. feladat`
A faltól 3,6 méter távolságra van a létra.

`3. feladat`
A téglalap másik oldala 4,47 cm.

`4. feladat`
`a, ma = 8` `cm`
`b, b = 9,43` `cm`
`c, a = 4,05` `cm`

`5. feladat`
`a, 7,07` `cm`
`b, 3,54` `cm`
`c, 3,5` `cm`

`6. feladat`
Az oszloptól 6 méter távolságra lehet cövekelni.

`7. feladat`
A lámpa 19,5 méter magasan van a pálya felett.
1

Szia!
1. Az összes kerekítve van. Pitagorasz-tétel: a²+b²=c²
A
12²+15²=c²
144+225=c²
369=c²
369=c
19,21=c

c=19,21 cm

B
2,6²+y²=7,5²
6,76+y²=56,25 /-6,76
y²=49,49
y= 49,49 
y=7,03

y=7,03 cm

C
5,6²+x²=8,4²
31,36+x²=70,56
x²=39,2
x= 39,2 
x=6,26

x=6,26 cm

D
8,4²+5,6²=x²
70,56+31,36=x²
101,92=x²
 101,92 =x
10,1=x

x=10,1 cm

Innentől nincsenek megadva csakaz egyik számnál a mértékegység, szóval választok egy egyszerű. A tanárnak is megmondhatod, hogy nincs hozzá mértékegység:

E
24²=4,6²+g²
576=21,16+g² /-21,16
554,84=g²
 554,84 =g
22,56=g

g=22,56 dm

9,8²+12,7²=a²
96,04+161,29=a²
257,33=a²
 257,33 =a
16,04=a

a=16,04 dm


2.
Képzelj bele egy derékszögű háromszöget, 3 szöget és mindjárt menni is fog:
6²=4,8²+b²
36=23,04+b² /-23,04
12,96=b²
 12,96 =b
3,6=b

3,6 méterre van a létra alja.

3.
6²=4²+b²
36=16+b² /-16
20=b²
 20 =b
4,47=b

A másik oldal 4,47 cm hosszú.

4. A derékszögű háromszög az a-nak csaka felét veszi!
A
6²+ma²=10²
36+ma²=100 /-36
ma²=64
ma= 64 
ma=8 cm
K=a+b+c=12+10+10=32cm
T=a*m/2=12*8/2=48 cm²

B
5²+8²=b²
25+64=b²
89=b²
 89 =b
9,43cm =b
K=10+9,43+9,43=28,86 cm
T=a*m/2=10*8/2=40 cm²

C) d=1/2a
d²+10,8²=13,5²
d²+116,64=182,25 /-116,6r
d²=65,6
d= 65,6 
d=8,1 cm
K=16,2+13,5+13,5=43,2 cm
T=a*m/2=16,2*10,8/2=87,48 cm²

5.
A
5²+5²=c²
25+25=c²
50=c²
 50 =c
7,07 cm=c

B
5²=a²+a²
25=2a² /:2
12,5=a²
 12,5 =a
3,54 cm=a

C
2,1²+2,8=c²
4,41+7,84=c²
12,25=c²
 12,25 =c
3,5 cm=c

6.
8²+b²=10²
64+b²=100 /-64
b²=36
b= 36 
b=6 cm

7. Erről csatoltam képet ?=b
30²+b²=30,5²
900+b²=930,25 /-900
b²=30,25
b= 30,25 
b=5,5 m
25-5,5=19,5 m
19,5 méter magasan van.
1