Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
316
Jó reggelt! Ha esetleg valaki fenn van már tudna segíteni a leckémben? Csatolok képet! Kérem jelezzen aki dolgozik rajta!
Lépések melyeket kért a tanárnő...
1. foglald négyzetbe(megvan)
2. Számold ki a leeső háromszögek területét
3. Számold ki a befoglaló négyzet területét
4. Négyzet területéből Vond ki a háromszögek területét
Előre is nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`2. feladatrész`
1. négyzet (A) leeső háromszögek területe: `T_1 = 4 · (4 · 3)/2 = 24` egység.
2. négyzet (B) leeső háromszögek területe: `T_2 = 4 · (2 · 5)/2 = 20` egység.
3. négyzet (C) leeső háromszögek területe: `T_3 = 4 · (3 · 5)/2 = 30` egység
4. négyzet (D) leeső háromszögek területe: `T_4 = 4 · (5 · 5)/2 = 50` egység.

`3. feladatrész`
1. négyzet (A) befoglaló négyzetének területe: `T_A = 7 · 7 = 49` egység.
2. négyzet (B) befoglaló négyzetének területe: `T_B = 7 · 7 = 49` egység.
3. négyzet (C) befoglaló négyzetének területe: `T_C = 8 · 8 = 64` egység.
4. négyzet (D) befoglaló négyzetének területe: `T_D = 10 · 10 = 100` egység.

`4. feladatrész`
1. négyzet (A) befoglaló négyzet mínusz háromszögek: `T_A - T_1 = 49 - 24 = 25` egység.
2. négyzet (B) befoglaló négyzet mínusz háromszögek: `T_B - T_2 = 49 - 20 = 29` egység.
3. négyzet (C) befoglaló négyzet mínusz háromszögek: `T_C - T_3 = 64 - 30 = 34` egység.
4. négyzet (D) befoglaló négyzet mínusz háromszögek: `T_D - T_4 = 100 - 50 = 50` egység.
1