Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
641
Jó reggelt! Először is köszönöm szépen a sok segítséget. A feladatok megoldásával, sokat tanulok, mert sokkal jobb szeretnék lenni matekból.
Van még pár feladatom, és akkor remélem jól sikerül majd a dolgozatom! :-)
Egy téglalap egyik oldala a=6cm, átlóa e=6,5 cm. Mekkora a téglalap b oldalának a hosszússága? Határozd meg a területét és kerületét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet :) Remélem jó ;)
Módosítva: 9 éve
0

Szia.
a2+b2=c2
Tehát ebből: 6,52-62=b
Tehát a b=2,5
42,25-36=6,25 ->  6,25 =2,5

Kerület: (a+b)*2 (FONTOS, HOGY ELŐSZÖR A ZÁRÓJELES RÉSZT ADD ÖSSZE!)
Terület: a*b
1