Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MÉRTANI SOROZATOK

Főoldal » Középiskola » Matematika
720
Egy sorozat második tagja 6, ötödik 162. Hány olyan tagja van, ami legalább 2, de legfeljebb 3 jegyű? Addig jutottam, hogy q=3, a1=2. És 10 nagyobb vagy egyenlő n kisebb vagy egyenlő 999
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a2=6=a1*q
a5=162=a1*q⁴
amiből q³=27 azaz q=3 és a1=2

A sorozat tagjai: 2; 6; 18; 54; 162; 486; 1458,... Ezek között ami legalább 2, de legfeljebb 3 jegyű: 4 db
0