Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rövid matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
`2^-2 · 3^-3 = 1/(2^2 + 3^3) = 1/31 ~~ 0,03`
`3^-2 · 2^-3 = 1/(3^2 + 2^3) = 1/17 ~~ 0,06`
Két tört közül az a nagyobb, amelyik nevezője kisebb.

b,
`5 · 2^-2 + 3 · 2^-3 = 5/(2^2) + 3/(2^3) = 13/8 =1,625`

c,
`3 · 2^-8 · 5^-6 = 3 · 2^-2 · 2^-6 · 5^-6 =3/(2^2) · 1/(10^6) = 3/(4 · 10^6) = 0,75 · 1/10^6`
`8 · 2^-7 · 5^-7 = 8/(10^7) = 8 · 2^-1 · 5^-1 · 8/(10^6) = 4/(5 · 10^6) = 0,8 · 1/10^6`

Ezek alapján próbáld megoldani a többi feladatot is, ha nem megy segítek.
0